Erbil'den 'pul' açıklaması

Adil, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Papa’nın ziyaretini temsilen hazırlanan pula ilişkin açıklamasına binaen, “Tasarlanmış her hangi bir pulun basımı için henüz bir onay kararı yok” dedi.

Erbil'den 'pul' açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Papa’nın ziyaretini temsilen hazırlanan pula ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Adil, pulların anayasa ve hukuka uygun bir şekilde dizayn edileceğini belirterek “Sanatçılar basılmasını istedikleri birkaç pul tasarladı, ancak şu ana kadar tasarlanmış her hangi bir pulun basımı için bir onay kararı söz konusu değildir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Papa Franciscus’un Irak ve IKBY gezisi kapsamında 7 Mart’ta Erbil’e gelmişti. IKBY Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı tarafından Papa’nın  ziyareti anısına 6 farklı pul örneği basılmıştı.

Pullardan birinde IKBY’nin Lozan Anlaşması öncesi haritasının yer alması Türkiye’de tepkilere neden olmuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz” denilmişti.