Erbakan'ın oğlunun partisinden hilafet paylaşımı: Şeriatı ilan edeceğimiz günler yakındır

Yeniden Refah Partili Sadık Tunç, hilafetinin kaldırılmasının 97. yılı olan bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında "hilafeti ve şeriat düzenini geri getirileceğini" yazdı.

Erbakan'ın oğlunun partisinden hilafet paylaşımı: Şeriatı ilan edeceğimiz günler yakındır

Cumhuriyet’in kuruluşu sonrası hilafet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 3 Mart 1924 günü çıkardığı kanunla kaldırıldı. Ancak üzerinden 100 yıla yakın zaman geçmesine rağmen halifeliği yeniden kurma iddiası, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın başında olduğu Yeniden Refah Partisi’nden geldi.

Partinin İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Sadık Tunç, hilafetinin kaldırılmasının 97. yılı olan bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında “hilafeti ve şeriat düzenini geri getirileceğini” yazdı.

Twitter’da Arapça kelime-i tevhid yazılı şeriat bayrağı görseliyle ve #HalifeliğinKaldırılması şeklinde açılan bir etiketle paylaşım yapan Tunç, şunları kaydetti:

“Sanıyor musunuz ki Hilafet yeniden bu topraklara hakim olmasın? Ömrünü Rızayı İlahiye adamış bir İslam Halifesinin gölgesinde, Şeriat-ı Garra-i Muhammediyye’yi ilan edeceğimiz günler yakındır. Çünkü Allah nurunu tamam edecek. Cenk, Cihad, şehadet.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a… Düzen siyasetinin temsilcileri, Necmettin Erbakan’ın anmasında bir araya gelmişti.