Erbakan'dan 'kur korumalı mevduat' yorumu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan "'Bu uygulama, bir 6 ay nefes aldırırsa ilk baharda erken seçimi yapar, durumu kurtarırız' gibi bir düşüncenin olduğunu biz de seziyoruz" diye konuştu

Erbakan'dan 'kur korumalı mevduat' yorumu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin en önemli gündeminin ekonomi olduğunu söyleyen Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faize savaş açtığını söylediğini, ancak döviz fırlayınca savaş açtığı faize tekrar döndüğünü kaydetti.

Türkiye’nin dış borcunun bulunduğunu dile getiren Erbakan, son günlerde yapılan uygulamalarla uzun ve orta vadede dövizin düşebilmesinin mümkün olmadığının söyledi.

Türkiye’de bireysel hesapların, toplam mevduatların yüzde 60’ını oluşturduğuna işaret eden Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan uygulama, sadece bireysel hesapların yararlanacağı bir uygulama. Dolayısıyla doğrudan doğruya mevduatın yüzde 40’lık kesimini bu uygulamanın dışında tutuyoruz” diye konuştu.

PİYASANIN İÇİNDEKİ FAİZ AŞAĞIYA GİTMİYOR

Üretim ve ihracat yapmadan, dış ticaret açığını kapatmadan palyatif tedbirlerin çözüm olmayacağını belirten Erbakan, “Bu noktada biz de erken seçim hazırlığı olması noktasında şüphe duyuyoruz. Yani ‘bu uygulama, bir 6 ay nefes aldırırsa ilk baharda erken seçimi yapar, durumu kurtarırız’ gibi bir düşüncenin olduğunu biz de seziyoruz” diye konuştu.

“Faiz indirim kararları, AK Parti iktidarının iddia ettiği sonuçları oluşturmadı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimat vererek politika faizini aşağıya çekmesi, piyasalardaki faizin aşağıya gitmesi anlamına gelmiyor. Çünkü, muazzam bir enflasyon, astronomik düzeyde artan döviz kurları var. Bu piyasa şartlarında siz talimatla politika faizini ne kadar aşağıya çekseniz de piyasanın içindeki faiz aşağıya gitmiyor, tam tersine yukarıya gidiyor”