Erbakan'dan "CHP ve HDP'siz sağ ittifak" formülü

Erbakan, "Muhalefet partileri bu gidişata 'dur' demek istiyorlarsa, bir formül ortaya koymaları lazım. Bu formül, CHP'nin, HDP'nin olmadığı, toplumun sağ partileri olarak nitelendirdiği partilerin bir araya gelmesiyle bir ittifakın oluşturulması" dedi.

Erbakan'dan

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı İshak Sağlam ve beraberindeki heyet, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ı parti merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası Erbakan ve Sağlam, ortak basın açıklaması yaptı.

Erbakan, bir gazetecinin, ‘İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaretiniz sonrasında 3’üncü ittifak kurulması yönünde kulis konuşmaları yer alıyor’ demesi üzerine şunları kaydetti:

“Demokrasinin hakim olduğu bir ülke olarak burada çok çeşitli kombinasyonlar, alternatifler oluşması mümkündür. Biz bunu bir olasılık, fikir olarak ortaya koymuştuk. Arkasından gündemde çok ciddi bir yer tuttu. Onu ortaya koymamızın sebebi de Türkiye’deki siyasi gelişmeleri, atmosferi özellikle son 6-7 senede baktığımız zaman iktidar kanadının çok güçlü etki yapan argümanları var. Bu noktada yanlış yapılanlar herkes tarafından görülüyorsa, muhalefet partileri bu gidişata ‘dur’ demek istiyorlarsa, bir formül ortaya koymaları lazım. Bu formül, CHP’nin HDP’nin olmadığı, toplumun sağ partileri olarak nitelendirdiği partilerin bir araya gelmesiyle bir ittifakın oluşturulması. O zaman iktidarın yıllardan beri kullanmış olduğu temel argümanı elinden alınmış olacak. Bunu bir düşünce, alternatif olarak ifade etmiştik. Ancak şu anda tabii seçime daha zaman var. Türkiye’de siyasette bildiğiniz gibi 24 saat bile çok uzun bir süre. Yeni kurulacak partiler, kurulan partiler var. Seçime yakın bir dönemde tekrardan oturup, görüşülüp müzakere edilip bir adım atılabilir.”