Ensar'a destek çıkmıştı: Yeni Bakan Derya Yanık kimdir?

Derya Yanık ayrıca, yurtlarında 45 çocuğa tecavüz edilmesi olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'nı da TV ekranlarından savunmuştu.

Ensar'a destek çıkmıştı: Yeni Bakan Derya Yanık kimdir?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabinede yapılan revizyon, Resmi Gazete’de yayınlandı. Karar uyarınca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ ile ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ isimleriyle ikiye bölündü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nınkine ise Derya Yanık getirildi.

GÜLEN’DEN HOCA DİYE BAHSETMİŞTİ

Yanık’ın geçmiş tweetlerine bakıldığında, Fethullahçı çetenin lideri Fethullah Gülen’e yönelik saygı dolu ifadeler göze çarpıyor. Gülen’den ‘Hoca’ diye bahseden Yanık’ın, 2014 yılından sonra ‘Hoca’ sıfatını kullanmadığı dikkat çekiyor.

Bir tweet dizisinde, AKP’nin Cemaat ile işbirliği yaptığı için yöneltilen eleştirilere yanıt veren Yanık, AKP’nin örgütü ‘hizmet’ sandığı için beraber yürüdüğünü, böyle olmadığını anlayınca da yolculuğunu kestiğini söyleyerek iktidarın Fethullahçı örgüte destek sürecini aklamaya çalışıyor. Yanık daha da ileri giderek, muhalefeti örgütle ‘beraber yürümekle’ suçluyor.

ENSAR’A DESTEK!

Derya Yanık ayrıca, yurtlarında 45 çocuğa tecavüz edilmesi olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nı da TV ekranlarından savunmuştu. Yanık’ın bakan olarak atanmasının ardından sosyal medya kullanıcıları da konuyu gündeme getirerek yeni bakana tepki gösterdi.

17-25 ARALIK YORUMU

Yanık, 17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin ise sosyal medya hesabından şu yorumda bulunmuştu:

“AYM ile kuşkularımız olsa da 4 eski Bakanın yüce divana sevki hk.da hemen hemen aynı kanaatteyim. AkParti, 17/25 Aralık kumpasından sonra kendisine hem CB hem yerel seçimde sahip çıkan toplumun zihnindeki yolsuzluk şüphesini gidermelidir. 4 eski bakanla ilgili dosya içeriklerini bilmiyoruz ancak Yüce Divan oylamasından sonra öğreneceğiz.O vakit toplumda yeni kuşkular olmamalı.Yüce Divana sevk etme/etmeme gerekçeleri açık yüreklilikle topluma anlatılmalıdır. Ancak sevk etmeme kararının gerekçesi tek başına “AYM’ye güvenmeme” olursa bu durumda toplumun hakkaniyet duygusu ciddi yara alır.”