Engelli genci öldüresiye dövdüğü görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Fırat Kaya gözaltına alındı

Öte yandan Fırat Kaya isimli şahsın poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.

Engelli genci öldüresiye dövdüğü görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Fırat Kaya gözaltına alındı

“Fırat Delikanlı” olarak bilinen Fırat Kaya’nın, işitme engelli E.E.’ye uyguladığı şiddet sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olaydan sonra kayıplara karışan Fırat K’yi gözaltına aldı.

Kocaeli’nde, Fırat Kaya adlı şahıs, “Eşcinsel” olduğu gerekçesiyle işitme engelli E.E.’yi öldüresiye dövdü. Şiddet anları ise sosyal medya hesabından paylaşıldı. Öte yandan Fırat Kaya’nın şiddet uyguladığı bir kadının da hastanede tedavi altında olduğu ifade edildi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla çok sayıda tepki gösterildi. Kullanıcılar, Fırat Kaya’nın tutuklanması için yüzlerce paylaşımda bulundu. #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi kısa sürede TT oldu.

AYDIN BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Aydın Baro Başkanlığından konuyla ilgili basın açıklaması yapılırken, olayın Aydın’da yaşanmadığı soruşturmanın Kocaeli’nde devam ettiği belirtildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Fırat Kaya hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından soruşturma başlattı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olaydan sonra kayıplara karışan Fırat K’yi gözaltına aldı.

Yüzde 50 engelli E.E.’nin olaydan sonra şikayetçi olduğu ortaya çıkarken, Fırak Kaya, daha sonra yakalanarak, gözaltına alındı.

30 SUÇ KAYDI VAR

Öte yandan Fırat Kaya’nın poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.