ENERJİSA işçileri sendikalarının genel merkezi önünde eylem yaptı

Başkent Enerjisa işçileri de taleplerinin toplu sözleşme sürecinde karşılanmaması gerekçesiyle Ankara’da Tes-iş Genel Merkezi önünde eylem yaptı. İşçiler, “yönetim istifa” sloganıyla, sendika yönetimini istifa etmeye davet etti.

ENERJİSA işçileri sendikalarının genel merkezi önünde eylem yaptı

Toplu sözleşme sürecinde istedikleri zam oranını alamayan Enerjisa işçileri, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşleri Sendikası (Tes-İş) Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Sendika yönetimini bir açıklama yapmaya çağıran işçiler, “Enflasyonun, açlığın altında kalan ücret talepleri ile gidip şirketin karşısında oturuyor. Şirketin değil, emekçinin sendikası olsun” dedi.

İşçiler, sendikanın kendi talepleri ile değil işverenin istekleri doğrultusunda toplu sözleşme masasına oturduklarını iddia etti. Eylemdeki bir işçi TES-İŞ’in işçilerin talepleri ile Toplu sözleşme masasına oturulmadığını şöyle anlattı:

ELEKTRİĞE YÜZDE 122 ZAM YAPILDI, TES-İŞ YÜZDE 9 ARTI 5 İLE ANLAŞTI”

“Toplu iş sözleşmemiz sürecinde bizim istediklerimizi sendikamız talep etmiyor. Enflasyonun, açlığın altında kalan ücret talepleri ile gidip şirket karşısına oturuyor. Biz diyoruz ki şirketin sendikası değil emekçinin sendikası olsun. Bizim hakkımızı istesin istiyoruz. Türkiye genelinde 3.5 yılda elektriğe yüzde 122 zam yapıldı. Bizim sendikamızın istediği zam ise yüze 9 artı 5, gerçekten gülünecek haldeyiz biz.”

Bir süre sendika genel merkezi binasına sırtlarını dönerek oturma eylemi yapan enerji işçileri daha sonra “Yönetim istifa” sloganlarıyla sendika binasına girdi.