Endonezya'da deprem: En az 8 ölü, 637 yaralı

Depremin ardından güvenli alanlara tahliye edilenlerin sayısının 15 bine ulaştığı belirtildi.

Endonezya'da deprem: En az 8 ölü, 637 yaralı

Endonezya’nın Sulawesi adasında meydana gelen deprem en az 8 kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden oldu. Deprem nedeniyle toprak kaymaları yaşandı ve yüzlerce ev yıkıldı.

Batı Sulawesi eyaletinin Majene kentinde meydana gelen depremde 8 kişi hayatını kaybetti. Ulusal Afet Yönetimi Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Majene kentinde yerel saatle 01.28’de 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremde ölü sayısının 8, yaralı sayısının 637 olduğu bilgisini paylaşan yetkililer, Batı Sulawesi Valiliği ve bir hastanenin de hasar gördüğünü aktardı.

Yetkililer ayrıca 62 evin hasar gördüğü, elektrik ve iletişim hatlarında aksamaların yaşandığı bölgede, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Depremin ardından güvenli alanlara tahliye edilenlerin sayısının 15 bine ulaştığı belirtildi.

Meteoroloji İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) yetkilileri de şu ana kadar 26 artçı sarsıntı kaydedildiği bilgisini paylaşarak, olası artçı sarsıntılarda çökme riskine karşı bölge halkının yüksek binalardan uzak durması uyarısı yapmıştı. Yaklaşık yedi saniye sürdüğü belirtilen depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. Depremin yarattığı hasarın boyutu henüz tam olarak tespit edilemese de yetkililer şimdiden adaya elektriğin kesildiğini duyurdu.