Emperyalistlerden Suriye açıklaması

Emperyalistler yaptıkları Suriye açıklamasında, "Herhangi bir siyasi sürecin tüm sesleri duyurabilmesi, diaspora ve mültecilerin de dahil olduğu tüm Suriyelilerin katılımını gerektirir" dediler.

Emperyalistlerden Suriye açıklaması

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları, Suriye’ye yönelik müdahalenin 10’uncu yılında ortak açıklamada bulundu.

Suriye’ye yönelik müdahalenin 10. yılında ortak bir açıklama yayımlayan dışişleri bakanları, “Bu yıl yapılacağı teklif edilen Suriye cumhurbaşkanlığı seçimi ne serbest ne adil ne de Suriye rejiminin uluslararası anlamda normalleşmesi için herhangi bir adıma yol açacak” açıklamasında bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Suriye’nin komşuları Türkiye, Ürdün, Lübnan, Irak ve Mısır tarafından cömertçe misafir edilen veya içerden mülteci durumuna düşmüş milyonlarca Suriyeli şiddet, keyfi tutuklama ve işkence korkusuyla evlerine dönemiyor”

“Bu yıl yapılacağı teklif edilen Suriye cumhurbaşkanlığı seçimi ne serbest ne adil ne de Suriye rejiminin uluslararası anlamda normalleşmesi için herhangi bir adıma yol açacak” denilen açıklamada “Herhangi bir siyasi sürecin tüm sesleri duyurabilmesi, diaspora ve mültecilerin de dahil olduğu tüm Suriyelilerin katılımını gerektirir” ifadeleri yer aldı.

Ülke çapında ateşkes çağrısında bulunulan açıklamada, BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’in insani yardım dahil Suriye’deki tüm çabalarına destek verileceği kaydedildi.