Emperyalistler Suriye'ye yönelik müdahalelerine bir yenisini daha ekledi

Suriye'nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ndeki (OPCW) hak ve imtiyazlarının iptal edilmesini öngören karar tasarısı, OPCW üyelerinin katılımıyla yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

Emperyalistler Suriye'ye yönelik müdahalelerine bir yenisini daha ekledi

Emperyalistler Suriye’ye yönelik müdahalelerine bir yenisini daha eklerken, Suriye’nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ndeki (OPCW) hak ve imtiyazlarının iptal edilmesini öngören karar tasarısı, OPCW üyelerinin katılımıyla yapılan oylama sonucunda kabul edildi.

İngiltere’nin OPCW heyetinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre OPCW üyeleri, Suriye’nin hak ve imtiyazlarının elinden alınmasını öngören kararı 87 oyla onayladı.

Açıklamada “OPCW üye devletleri konferansında 87 temsilci, İngiltere’nin eş geliştiricisi olduğu Suriye’yle ilgili kararın kabulü yönünde oy kullandı. Karar, Suriye’nin OPCW’deki hak ve imtiyazlarının yürürlüğünü askıya alıyor” dendi.

OPCW’nin anlaşmalarıyla yeniden uyumlu hale gelmenin Suriye’nin elinde olduğunu belirten İngiltere heyeti, alınan kararın Kimyasal Silahların Yasaklanması Sözleşmesi’nin güvenirliği açısından hayati bir adım olduğunu iddia etti.

Fransa’nın Hollanda Büyükelçisi Luis Vassy ise, yaptığı Twitter paylaşımında 15 ülkenin ‘hayır’, 34 ülkenin ‘çekimser’ oyu verdiğini kaydederek “Çok taraflılık adına güzel bir gün” değerlendirmesinde bulundu.