EMO: Telekom’da yandaşlara kadro açmak için çalışanlar istifaya zorlanıyor

EMO yaptığı açıklama ile Türk Telekom’da deneyimli personelin emekliliğe zorlanarak yandaşlara kadro açmak istendiği söyledi.

EMO: Telekom’da yandaşlara kadro açmak için çalışanlar istifaya zorlanıyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yapmış olduğu açıklamada ile Türk Telekom’da deneyimli personellerin emekliliğe zorlandığını belirtti.

Yeniden yapılandırma adı altında kurumdaki deneyimli personellerin istifaya zorlandığı ve bu şekilde yandaşlara kadro açılmasını planladıkları belirtildi. EMO yaptığı açıklamada “Siyasi iktidar tarafından kendi yandaş kadrolarına yer açmak bahanesi ile emekliliğe teşvik uygulamaları düzenli ve zorunlu biçimde devreye sokulmuştur” ifadelerini kullandı.

“Türk Telekom‘da bitmeyen senfoni; yeniden yapılanma, nitelikli ve deneyimli meslektaşlarımızın emekliliğe zorlanması” başlığıyla yapılan açıklamada “Türk Telekom’un yeniden yapılanma sürecine ilişkin defalarca yurtdışı danışmanlık firmalarından hizmet satın aldığının belirtildiği açıklamada “Bu firmalara büyük paralar ödendi. Bu firmaların yaptığı uygulamalar nedeniyle deneyimli kadrolar emekliliğe zorlandı. Bugün yaşanan yönetim, altyapı ve mali zafiyetin en büyük nedeni, şirketin yönetim kadrolarının siyasi iktidarın iç çekişmeleri kapsamında biat ve siyasi aidiyetlerine göre belirlenmesidir” denildi.

SÜREKLİ DEĞİŞEN YÖNETİM

Özelleştirme sürecinin başladığı 2006 yılından beri yönetim kadrolarının sürekli olarak değiştiği belirtilip, “Yönetim krizinin faturası deneyimli ve nitelikli meslektaşlarımıza, çalışanlara kesilemez. Özelleştirme aynı zamanda büyük istihdam kaybına yol açtı. 15 yılda, 17 bin istihdam eksilmesi görüldü. Personel giderlerinde tasarruf yapıldığı iddia edilirken, 2010-2015 yılları arasında rekor düzeyde temettü dağıtıldı” ifadesi kullanıldı.