Emniyet'ten para saçan koruma açıklaması

Cumhurbaşkanı’nın koruması olduğu öne sürülen ve para saçma videosu ile gündeme gelen Hakan Tek hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yayımladı.

Emniyet'ten para saçan koruma açıklaması

AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks hayatı ve uyuşturucu içtiği görüntüleri hala konuşulurken, geçtiğimiz günlerde Erdoğan’nın koruması olduğu iddia edilen ve deste deste para saçma videoları gündeme düşen Hakan Tek adlı şahıs hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü açıklamada bulundu.

Meclis gündemine de taşınan konu hakkında Emniyet, ‘Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir’ ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayımladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

“Bazı sosyal medya platformlarında yer alan ‘Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı’ başlıklı haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan / KAYSERİ adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır.

Dezenformasyon yapan şahsın, ‘Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu’ iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, ‘Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi’ gerekçesi ile gözaltına alınmıştır.

Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır.