Emniyet'ten 'Aşağı bak' açıklaması: Yalandan bir slogan

Polisin yürüyen öğrencilere "Aşağı bak" diyerek müdahale ettiği görüntülere Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yalanlama geldi.

Emniyet'ten 'Aşağı bak' açıklaması: Yalandan bir slogan

Boğaziçi Üniversitesi’nde dün yapılan protestolar sırasında, bir polisin yürüyen öğrencilere “Aşağı bak” diyerek müdahale ettiği görüntülere Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yalanlama geldi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine “Toplu gitmek yok. Aşağıya bak” diyerek gözaltına alındığına dair video Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Polislerin öğrencileri gözaltına alırken kullandığı ifadelerin tepki çekmesinden sonra Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Twitter hesabından açıklama yaptı.

EGM açıklamasında öğrencileri gözaltına alma görüntüsü paylaşarak, polislerin “Aşağıya bak” demediğini “Aşağıdan” ifadesini kullandığı iddia etti.

“Yalan’dan bir Slogan..” başlığıyla videoyu paylaşan EGM’nin açıklamasında, “‘Aşağıya bak’ yalan ‘Aşağıdan’ doğru Polisimiz pandemi ortamında yasadışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor. Bu mücadele milletimiz için Türk polisi daima hazır” denildi.