Emeklilere bayram ikramiyesi teklifi Meclis'te kabul edildi

Erdoğan, "Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL’ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız." demişti.

Emeklilere bayram ikramiyesi teklifi Meclis'te kabul edildi

Emeklilerin bayram ikramiyelerini 1100 liraya çıkaran teklif TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, kanun teklifi görüşmelerinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “müjdesini verdiği” emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liraya çıkarılmasını içeren madde kabul edildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’nin 1500 TL olmasını istediği emekli ikramiyesiyle ilgili kanun teklifinin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildiğini açıkladı.

Öztrak, “Cumhuriyet Halk Partisinin emeklilere bayramda 1500 lira bayram ikramiyesi verilmesine dair kanun teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Emeklinin hakkını gasp edenler, Bunun hesabını emeklilerimize sandıkta tıpış tıpış vereceksiniz.” açıklamasını yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin tutarının 1100 TL olarak belirlendiği açıklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere konuşan Erdoğan, “Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL’ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis’e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum.” demişti.