"Emekli amirallerin gözaltı süresi 12 güne uzayabilir"

Avukat Celal Ülgen, bildiriye imza attıkları için gözaltına alınan emekli amirallerin gözaltı sürelerinin yarın bitmesi beklenirken, 12 güne uzatılabileceğini belirtti.

Avukat Celal Ülgen, gözaltındaki emekli amirallerin gözaltı süresinin 12 güne uzatılabileceğini açıkladı.

104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye imza attıkları için gözaltına alınan amirallerin gözaltı sürelerinin yarın sona ermesi bekleniyordu. Emekli amirallerin gözaltı sürelerinin uzatılabileceğini konuşulurken; Avukat Celal Ülgen Halk TV’ye açıklamalarda bulundu.

”Yargılama usulünü düzenleyen kanun CMK’dır. Bir de ülkemezide terörle mücadele kanunu vardı. terörle mücadele kanununun geçici 19. maddesi eklenerek 2018 yılında FETÖ’cü toplu gözaltında tutulan askerlerin gözaltı sürelerinin fazlalaştırılması için geçici bir madde eklenmişti. o madde 25 Temmuz 2021’de sona erecek. o madde uygulanarak birinici defa 4 gün, ikinci defa 4 gün veüçüncü defa 4 gün olmak üzere 12 gün süre ile cumhuriyet savcıları gözaltı sayılarını uzatabilecek.” diyen Ülgen şöyle devam etti:

“Biz yarın ya da Perşembe gün CMK’ya göre normal gözaltı süresi bitecek ifadeler başlayacak. Yaşları ilerlemiş, hele Ali Sadi bey kanser hastası, ayakta duramıyor. Tahliye olacaklar diye beklerken, bu 4 gözaltına alınmayan amiralin ifadesinin alınmaması şaşırttı bizi. Bunun araştırmasını yaparken karşımıza bu çıktı”