Emekçiler sokaklarda yaka paça gözaltına alınırken Saray'dan 1 Mayıs açıklamaları!

1 Mayıs için sokağa çıkan 200'den fazla yurttaş polis şiddetiyle gözaltına alınırken, Süleyman Soylu ve Fahrettin Altun 1 Mayıs'ı kutladı.

Emekçiler sokaklarda yaka paça gözaltına alınırken Saray'dan 1 Mayıs açıklamaları!

İstanbul’da 1 Mayıs için sokağa çıkan 200’den fazla yurttaş gözaltına alınırken, Soylu ve Altun’dan “Emek kutsaldır” ifadeleriyle 1 Mayıs açıklamaları geldi.

Süleyman Soylu ve Fahrettin Altun’dan 1 Mayıs mesajları gelirken 200’den fazla kişi polisin saldırılarına maruz kalarak gözaltına alındı.

Bugün 1 Mayıs müdahalelerinden çekilen fotoğraf kareleri:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Mayıs mesajında “Emek bizim için kutsaldır. Pandemi nedeniyle 1 Mayıs’ı bugün kutlayamıyoruz” Emekçilerimize, sendikalarımıza ayrı ayrı bu anlamlı günün tekrar kutlu olmasını diliyorum. Nice 1 Mayıslarda huzur içerisinde kutlanmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da 1 Mayıs’ı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla şöyle kutladı:

“Emek ve alın teri kutsaldır. İşçilerimiz, emek ve alın teriyle ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyor. Bugüne kadar tüm gücümüzle işçi kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun.”