Diyanet'in programlarına 1 milyon TL

Türkiye'de emekçiler açlık sınırında yaşarken, her yıl bütçesi artan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın programlara 1 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

Diyanet'in programlarına 1 milyon TL

AKP’nin ideolojik kurumu olarak işlev gören ve laikliğe yönelik saldırıları ile bilinen Diyanet İşleri Başkanlığı 30 yeni personel alımı için harekete geçti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklamaları, yürütülen faaliyetleri ile iktidarın propaganda aparatına dönüşen kurumun Resmi Gazete’de yayımlanan ilanında, başvuran 90 kişinin mülakata alınacağı belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı’nda görevlendirilecek kişilerin arasında prodüktör, yönetmen ve spikerlerin olacağı bildirildi.

Emekçi halk açlık sınırında yaşarken, kadrosuna prodüktör, yönetmen ve kameraman katmak için harekete geçen Diyanet, Ramazan ayında Dolmabahçe Camii önüne bağlanan tekneden yaptığı, “İftarı Beklerken” canlı yayını için 485 bin TL harcadı. Ayasofya’dan yapılan, “Sahur Bereketi” adlı programın canlı yayın ihalesinin maliyeti ise 635 bin TL oldu.