Elsa Fırtınası'nın sebep olduğu yağışlar New York'ta sele neden oldu

Hızı 100 km'yi bulan ve şiddetli yağışa sebep olan Elsa fırtınası Karayipler'de yıkıcı etkilerde bulurken ABD'ye ulaştı. Elsa tropikal fırtınasının vurduğu New York kentinde şiddetli yağışlar sele yol açtı.

Elsa Fırtınası'nın sebep olduğu yağışlar New York'ta sele neden oldu
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hızı 100 km’yi bulan ve şiddetli yağışa sebep olan Elsa fırtınası Karayipler’de yıkıcı etkilerde bulurken ABD’ye ulaştı. ABD’ye ulaşan Elsa tropikal fırtınasının vurduğu New York kentinde şiddetli yağışlar sele yol açtı. Manhattan metrosunu basan selde su seviyesi yolcuların beline kadar ulaştı. Bazıları ise çareyi çöp torbası giymekte buldu . New York’ta etkili olan şiddetli yağış, seli beraberinde getirdi. Otoyollar, sokaklar, alt geçitler ve metro istasyonları su altında kalırken, hayat durma noktasına geldi.

Manhattan metrosunda su seviyesi yolcuların beline kadar ulaştı. Bir yolcu çareyi çöp torbası giymekte buldu. Kent genelindeki istasyonların tavanından akan sular da yolculara geçit vermezken, yetkililer “istasyonlara girmeyin” uyarısında bulundu.

ATLANTİK KASIRGA SEZONUNUN İLK FIRTINASI

Elsa fırtınasının sebep olduğu şiddetli yağış sebebiyle Dominik Cumhuriyeti’nde duvar çökmesi meydana gelmişti, en az 2 kişi hayatını kaybetmişti. Elsa fırtınası Atlantik Kasırga sezonun ilk fırtınası. 2021 Atlantik kasırga sezonu 1 Haziran – 30 Kasım tarihleri ​​arasındadır. Sezonun kapsadığı alanlar Atlantik Okyanusu, Meksika Körfezi ve Karayip Denizi’dir.

Elsa fırtısınasının sebep olduğu yağışlar New York'ta sele neden oldu