Elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki oğlu soğuktan öldü

Diyarbakır’da bronşit hastası olan ve buhar makinesiyle hayata tutunan 2 yaşındaki Yunus Emre Binen soğuktan yaşamını yitirdi.

Elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki oğlu soğuktan öldü

Diyarbakır’da elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki çocuğu soğuktan öldü

Sputnik’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre: Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde elektrik hattının yenileneceği gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) tarafından elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki oğlu yaşamını yitirdi. Cami Mahallesi’nde yaşayan Binen ailesinin bronşit hastası olan 2 yaşındaki çocukları Yunus Emre, oksijen makinesi ile hayata tutunuyordu. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle oksijen verilemeyen Yunus Emre, gece saatlerinde fenalaşması sonucu hastaneye kaldırıldı. Yunus Emre, Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, aile doktorun soğuğun tetiklemesi sonucu kalbinin durduğunu söylediğini kaydetti. 2 yaşındaki çocuk Silvan’da toprağa verildi.

Kirada oturan Binen ailesinin kaldığı ev yağan yağmur nedeniyle ıslak ve soğuk olması dikkat çekti. Olaya ilişkin Sputnik’e konuşan baba Özcan Binen “Çocuk hastaydı zaten, çok rahatsızlandığında buhar veriyorduk ve rahatlıyordu. En son hastaneye götürmüştük. Hastaneden çıktıktan sonra eşim ve çocuklarımı babasının evine gönderdim. Eve geldikleri gün elektrikler kesildi. Uzun süre elektrik gelmedi. Birkaç gün karanlıkta kaldık. Yeni hat çekilecek diye elektrikleri kestiler. Çocuk yine fenalaştı, abimin evine götürüp buhar verdik kendine geldi. Pazartesi günü hastaneye götürürüz dedik. Gece saat 03.00’da fenalaşınca hastaneye kaldırdık. Hastanede vefat etti. Doktor soğuk tetiklediği için kalbi durduğunu ve öldüğünü söyledi” şeklinde konuştu.

Çocuklarının yaşamını yitirmesinin duyulmasından bir hafta sonra elektriklerinin açıldığını söyleyen Binen şunları söyledi:
“DEDAŞ’a gittim, neden elektrikler kesildi ve neden bırakılmıyor diye sordum. Baktılar, ‘bir borcu yok’ dediler, ‘Kablonuzu alın gelip hattı yenileyeceğiz’ dediler. Çocuk vefat ettikten sonra gelip yapacağız dediler. Taziyemiz var dedik.”