Ekvador'da hapisanede çıkan isyan: El bombaları kullanıldı, bilanço 116 ölü

Ekvador'da hapisanede çıkan isyanda el bombaları kullanıldı. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunurken 116 kişi hayatını kaybetti. General Fausto Buenano, polisin şiddetin en yoğun yaşandığı beş numaralı koğuşa girdiğinde, içeride vurularak ve el bombası patlatılarak ölen tutukluların cesetlerini gördüğünü ifade etti.

Ekvador'da hapisanede çıkan isyan: El bombaları kullanıldı, bilanço 116 ölü

Ekvador’un Guayaquil kentindeki Litoral Hapishanesi’nde çıkan isyan ve çatışmada ölü sayısının 116’ya ulaştı. İsyan sırasında rakip gruplar arasında çıkan çatışmada 50’den fazla kişi de yaralandı.

BAŞLARI KESİLMİŞ İNSANLAR VAR

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, ölü ve yaralı sayısını açıkladı. Salı günkü çatışmada ölenlerden bazılarının başlarının kesildiği bildiriliyor.

EL BOMBASI PATLATILARAK ÖLENLER

Bölgeden sorumlu polis yetkilisi General Fausto Buenano, polisin şiddetin en yoğun yaşandığı beş numaralı koğuşa girdiğinde, içeride vurularak ve el bombası patlatılarak ölen tutukluların cesetlerini gördüğünü ifade etti.

Çatışmada uzun namlulu silah ve el bombalarının da kullanıldığı belirtildi.

Ekvador medyası, isyan sonrası Meksikalı iki güçlü rakip uyuşturucu karteli Yeni Kuşak Jalisco ve Sinaloa kartellerinin üyeleri arasında çatışma çıktığını yazdı.