Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya: Bağımsız tıp kuruluşları bu beyefendiyi incelesin!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Süleyman Soylu’nun İBB’ye yapılan işçi alımlarıyla ilgili yaptığı iddialara yanıt verdi. İmamoğlu, “Eğer teröristlerse neden gelip almıyorlar” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya: Bağımsız tıp kuruluşları bu beyefendiyi incelesin!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB ile ilgili iddialarını da yanıtlayan İmamoğlu “Bağımsız tıp kuruluşlarını göreve davet ediyorum. Bu beyefendiyi incelesinler” diyen İmamoğlu, “Ülkemize daha fazla zarar vermesin” ifadesini kullandı.

İmamoğlu açıklamalarının devamında; “20 bin 958 işe girdi. Bunun içinde de farklı farklı işe giriş modelleri var. Taşeronda çalışan elemanların, 3 bine yakın insan buradan otomatik olarak işe alındı. 45 bin nerede 20 bin nerede. Yalan konuşuyorlar. Bu sayıyı veren yalan konuşuluyor. A z önce attığı rakamlar gibi. Buna karşılık 15 bin çıkış yapıldı. Sadece tarafımızdan yapılan fesih 3 bin.” açıklamasını yaptı.

“Hukuk önünde hakkımı arayacağım.” diyen İmamoğlu, Soylu için “Allah milletimizi onun gibi yöneticilerden korusun.” değerlendirmesini yaptı.