Ekrem İmamoğlu: Süleyman Soylu rol kapmaya çalışıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte açıklamalarda bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu: Süleyman Soylu rol kapmaya çalışıyor

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ‘terör iltisaklı’ olduğu iddia edilen çalışanlarla ilgili müfettiş incelemesi başlatmasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapıyor.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

* İçişleri Bakanlığı’nda oturan zat 12 Aralık’ta Meclis’te konuştu. İBB’de 557 terörist olduğunu iddia etti. Bir gün önce ise toplam terörist sayısının 160 olduğunu söyledi.

* 15 Aralık’ta benim olurumla teftiş kurulunda bir araştırmaya ve gerekiyorsa soruşturmaya izin verdim. (Belgeyi gösterdi)

* Aynı tarihte İçişleri Bakanlığı’na yazı yazıp bilgi istedik. Dedik ki bu konuda bize bilgi verin.

* Bakanlık dün saat 20.00 itibariyle uyanarak tweet attı. Ben devletin Twitter’dan soruşturma başlatmasına ilk defa şahit oluyorum. Bu teftişin başlatma biçimi böyle olmaz.

* Sayın Cumhurbaşkanı pazar günü konuştu, İstanbul ile ilgili siyaset dolu bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı’nın bu konuşmasından Sayın Bakan (Süleyman Soylu) rol kapmak istedi.

* İBB Başkanı olarak bu açıklamayı kınıyorum.

* Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur.

* (Erdoğan’a gönderdiği mektup) Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur (Öcalan’ın mektubundan söz ediyor).

Ayrıntılar geliyor…