Eğitimde Sınıf Tavrı'ndan yandaş sendikaya tepki: Bu memleketin de, emekçilerin de yakasından düşün!

Eğitimde Sınıf Tavrı tarafından yapılan açıklamada "Eğitimin ve eğitim emekçilerinin tahribatında büyük payı olan bu anlayışın içerisinde bulunduğu ‘Yeni Anayasa’ ve ‘Yeni Türkiye’ tartışmaları ne eğitim emekçilerine, ne de emekçi halka bir fayda sağlayamaz. Sizden tek isteğimiz var; bu memleketin de, emekçilerin de yakasından düşün!" denildi.

Eğitimde Sınıf Tavrı'ndan yandaş sendikaya tepki: Bu memleketin de, emekçilerin de yakasından düşün!

Eğitimde Sınıf Tavrı, Yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın twitter üzerinden yaptığı açıklama ile AKP-MHP ittifakının yeni anayasa tartışmalarına açıktan destek vermesine tepki gösterdi. Açıklamada Yalçın’ın bu çıkışının, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in AKP ilçe örgütü olarak çalıştığının göstergesi olduğu vurgulanırken, bu zihniyetin eğitim emekçilerini temsil edemeyeceği belirtildi. “Siz sendika değil, kapıkulusunuz!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yandaş sendika Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akp-Mhp ittifakının ortaya attığı yeni anayasa tartışmalarına açıktan destek verdiğini, üzerine düşen ‘görevi’ yerine getireceğini açıkladı. Henüz değişikliğin içeriğine ve hangi hesapların ürünü olduğu belli olmayan bir anayasanın savunuculuğunu üstlenmek Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in AKP ilçe örgütü olarak çalıştığının göstergesidir!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen sendika değil, kapıkuludur!

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz, emekçilerin yaşadığı yoksullaşma ve işsizlik giderek artarken, ne zaman gündeme geleceği ve tartışmaya açılacağı belli olmayan AKP-MHP projesinin destekçisi olmak tesadüfi değildir. Yıllardır usulsüz atamalarla kadrolaşarak, kamu emekçilerini korkutma, baskı ve sindirme operasyonlarıyla yandaş sendikaya zorla üye yapan anlayış şimdi görevini yapmaktadır. Kamu kurumlarını AKP örgütüne dönüştüren anlayış, yandaş sendikası aracılığıyla “toplumu temsil ettiği” düşüncesini yaymaya çalışmaktadır.

Bu zihniyet eğitim emekçilerini temsil edemez !

Eğitimin ve eğitim emekçilerinin tahribatında büyük payı olan bu anlayışın içerisinde bulunduğu ‘Yeni Anayasa’ ve ‘Yeni Türkiye’ tartışmaları ne eğitim emekçilerine, ne de emekçi halka bir fayda sağlayamaz. Sizden tek isteğimiz var; bu memleketin de, emekçilerin de yakasından düşün!”