Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'ten şiddet protestosu

İki öğrenci arasındaki kavgayı ayıran öğretmenin darp edilmesi ve sonrasında yine iki öğretmenin sözlü ve fiziksel saldırıya uğraması  okul önünde Eğitim-Sen ve Eğitim-İş tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'ten şiddet protestosu

Mustafa Katip Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz hafta iki öğrenci arasındaki kavgayı ayıran öğretmenin darp edilmesi ve sonrasında yine iki öğretmenin sözlü ve fiziksel saldırıya uğraması  okul önünde Eğitim-Sen ve Eğitim-İş tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

“SADECE BU OKULLA İLGİLİ BİR SORUN DEĞİL”

Okul önünde bir araya gelen sendika temsilcileri “Uyarıyoruz Okullar Arası Eşitsizlik Eğitimi Yok Ediyor” yazılı pankart açarak yaşanan şiddet olaylarının son bulmasını istedi.

“Geçtiğimiz hafta Mustafa Katip Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde iki gün arayla ciddi şiddet olayları oldu” diyen Eğitim -Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, şunları söyledi:

Öğrencilerin okul çıkışında başka bir öğrenciyi tartaklamasına müdahale etmek isteyen öğretmen arkadaşlarımızın bu öğrencilerin önce sözlü, ardından da fiziki şiddetiyle karşılaştıkları olay basit bir disiplin meselesi olmamakla birlikte sadece bu okul ile ilgili bir sorun da değildir.

En az arkadaşımıza şiddet kadar tehlikeli olan bir şey ise sürecin başlama biçimidir. Öğrencinin tartaklanmasına engel olmaya çalışan Ebru Yıldırım Genç, ardından öğretmen arkadaşlarına yönelen şiddete engel olmaya çalışan iki genç öğretmenin de şiddete uğraması, okullarda sıkça yaşanan artık öğretmenlerin dahi engelleyemediği akran zorbalığıdır.