Eğitim emekçileri haklarına sahip çıkıyor!

Sınıf Tavrı İzmir ve Manisa komiteleri ile Eğitimde Sınıf Tavrı Komitesi'nin 'Haklarımız var!' başlığı ile duyurduğu toplantılarda emekçiler yan yana geldi.

Eğitim emekçileri haklarına sahip çıkıyor!

Sınıf Tavrı’nın geçen hafta ‘Haklarımız var!’ başlığı ile duyurduğu toplantılarda eğitime emekçileri ile İzmir ve Manisa’da yaşayan emekçiler yan yana geldi.

Türkiye’nin birçok bölgesinden eğitim emekçisinin katılımıyla düzenlenen toplantıda her alandan birçok eğitim emekçisi katıldı. Toplantıda eğitim emekçileri, eğitim sektöründe sümenaltı edilen birçok sorunu dile getirdi.

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin güvencesiz ve insanlık dışı koşullarda çalıştırılarak sürekli mesleki mobbinge maruz kalması, ataması yapılmayan öğretmenler bulunurken okullarda binlerce öğretmen açığı olması, kadrolu öğretmenlerin iktidar yandaşı sendikalar ve idari personeller tarafından sürekli mobbinge maruz kalması, ekonomik gücünün gün geçtikçe zayıflatılması ve ücretli öğretmenlerin asgari ücretin altında tamamen öğretmenlik mesleğine yakışmayan şartlarda çalıştırılması forumda özel olarak dile getirildi. Bunların yanı sıra Eğitim-Sen ve Eğitim-İş gibi sendikalardan katılan öğretmenlerde sendikal alanda yürütülen hak mücadelelerinden bahsetti.

Bugün öğretmenlik mesleğinin hak ettiği yerde olmadığı, AKP iktidarı eliyle saygınlığını yitirdiğini özel olarak vurgulayan eğitim emekçileri, bu onurlu mesleğin toplumsal saygınlığını yakalaması için tüm eğitim emekçilerine Eğitimde Sınıf Tavrı saflarında örgütlenme çağrısında bulundu. Ayrıca toplantıda eğitim emekçileri 19 Haziran’ da Sınıf Tavrı çatısı altında, pandemi koşullarına uygun olarak gerçekleşecek ‘İşçi Sınıfı Haklarına Sahip Çıkıyor’ mitingine tüm eğitim emekçilerini çağırdı.

Sınıf Tavrı Manisa Komitesi ise Sınıf Tavrı Gyk. Üyesi Hasan Aktaş ve Irmak Ildır’ın katılımı cumartesi günü düzenledikleri toplantıda Manisalı emekçiler yan yana geldi.

İzmir’de de pazar günü Sınıf Tavrı Gyk. üyesi Kemal Parlak ve akademisyen Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantılar birçok işkolundan işçi katıldı.

Yapılan toplantılarda işçi sınıfının haklarına ve örgütlü mücadele ile elde edilecek kazanımlara dikkat çekildi. Ayrıca her iki toplantıda da Sınıf Tavrı’nın düzenleyeceği ‘İşçi sınıfı haklarına sahip çıkıyor!’ çağrısı Kartal’da yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunuldu.