Eğitim emekçileri EST'nin forumunda buluştu

Forumda çok sayıda söz alınırken, özellikle eğitimin genel sorunları üzerine yorumlar öne çıktı. Siyasi iktidarın dayatmaları, eğitimde fırsat eşitsizliği, eğitim emekçilerinin değersizleştirilmesi başlıkları üzerinde durulurken, eğitim emekçilerinin diğer emekçilerle birlikte örgütlenme pratiklerinin sağlanması çağrısı yapıldı

Eğitim emekçileri EST'nin forumunda buluştu

Eğitimde Sınıf Tavrı’nın çağrısıyla “Pandemi döneminde eğitim ve eğitim emekçileri” forumu toplandı. Çevrimiçi platformdan gerçekleşen etkinliğe onlarca eğitim emekçisi katıldı. Foruma TÖB-DER, Eğit-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen geleneğinden gelen öğretmenler de katılırken, ücretli, sözleşmeli, özel ve kamu çalışanı öğretmenler de katıldı.

Forumda çok sayıda söz alınırken, özellikle eğitimin genel sorunları üzerine yorumlar öne çıktı. Siyasi iktidarın dayatmaları, eğitimde fırsat eşitsizliği, eğitim emekçilerinin değersizleştirilmesi başlıkları üzerinde durulurken, eğitim emekçilerinin diğer emekçilerle birlikte örgütlenme pratiklerinin sağlanması çağrısı yapıldı. Etkinlikte, EST’nin örgütlenme faaliyetleri üzerinde de durulurken, eğitim emekçilerinin “birlikte karar alma” alışkanlıklarının gelişmesi için forum dizilerine devam edilmesi gerektiği de konuşuldu.

“EMEKÇİLERİN DENEYİM AKTARIMI ÖNEMLİ”

Etkinlikte konuşan Sınıf Tavrı yetkilileri, eğitim emekçilerinin mücadelelerini önemsediklerini, salt eğitimcilerin değil, tüm emekçilerin ortak mücadelesinin bir zorunluluk olduğunu bildirdiler. Sınıf Tavrı’nın “ortak bir emekçi örgütü” olarak faaliyet gösterdiğine dikkat çeken yetkililer, “emekçilerin kazandığı deneyimleri birbirine aktarmasını önemsiyoruz” şeklinde konuştular.

YENİ FORUMLAR YAPILMA KARARI ALINDI

Forumun ardından eğitim emekçileriyle başka konularda da forumların yapılması kararı alınırken, EST’nin farklı illerde de çevrimiçi ya da yüz yüze toplantılar örgütlemesi gerektiği çağrısı yapıldı. “Bu irade büyütülecek” diyen EST üyeleri, tüm eğitimcileri ayrım gözetmeksizin EST platformunda örgütlenmeye çağırdılar.