Egemen Bağış: Lütfen vatan hainlerinin oyununa gelmeyin

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Egemen Bağış, kendisiyle ilgili iddialara ilişkin "Lütfen hiç bir vatandaşımız ruhunu aşağılık akla satmış, gözü dönmüş vatan hainlerinin oyununa gelip, onların ekmeğine yağ sürmesin” dedi.

Egemen Bağış: Lütfen vatan hainlerinin oyununa gelmeyin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atadığı Egemen Bağış, TUM-HABERLER.COM isimli siteye konuştu.

17 Aralık operasyonlarında ismi geçen Bağış, sitenin haberine göre, kendisiyle ilgili iddialar için “Bazıları aşağılık FETÖ hainlerinin iftiraları ile amel edip, insafsızca günah almak yerine keşke biraz araştırmayı denese” dedi. “Şahsi sitesinde FETÖ’nün şahsına yönelik iftiralarına gereken cevapları belgeleri ile verdiğini” belirten Bağış, “Lütfen hiç bir vatandaşımız ruhunu aşağılık akla satmış, gözü dönmüş vatan hainlerinin oyununa gelip, onların ekmeğine yağ sürmesin” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen’in sonunun Bin Ladin gibi olacağına inandığını söyleyen Bağış, “ABD, Fethullah Gülen denilen aşağılık karakteri canlı olarak veremez. Çünkü ötmesinden korkarlar. Bin Ladin denilen adamı bir zamanlar destekleyen de Amerika’ydı, Saddam’a ‘Kuveyt’e gir’, diyen de. Girdiğinde de Kuveyt’e destek veren de. Ama ne oldu? Kullanma tarihleri sona erdiğinde, onların bilinen siyasetini uyguladı. Gülen de aynı sonla karşılaşacaktır. Gülen neticede, ABD tarafından kullanılmaktadır, işi bitince de tarihin çöplüğüne atılacaktır. Türkiye ABD için Türkiye göz ardı edilemeyecek önemli bir müttefiktir.” dedi.