Eda Nur Kaplan'a cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen otel işletmecisinin ifadesi ortaya çıktı

Ankara'da bir binanın 15. katından atlayarak hayatını kaybeden 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan otel işletmecisi Mehmet A.'nın ifadesi ortaya çıktı.

Eda Nur Kaplan'a cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen otel işletmecisinin ifadesi ortaya çıktı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde camdan atlayarak intihar eden Eda Nur Kaplan’ın ölümüne ilişkin cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Yusuf G., Mehmet A. ve olay gecesinde otel odasında bulundan Aşkın K., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Eda Nur’a cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Yusuf G.’nin arkadaşı otel işletmecisi Mehmet A.’nın ifadesi ortaya çıktı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet A., savcılıkta verdiği ifadesinde, Eda Nur Kaplan’ı Yusuf G.’nin aracılığıyla tanıdığını anlatarak, “Eda Nur ve Yusuf gittiğimiz mekandan ayrıldı. Önce nereye gittiklerini sormadım, daha sonra arayınca benim otelime gittiklerini öğrendim, ben de gittim. Sabaha karşı 04:00 sıralarında resepsiyonda beklerken Eda Nur geldi. Odaya çıktık, birliktelik yaşadık. Bir süre sonra odaya arkadaşlarım G. ve Aşkın K. geldi” dedi.

Suçlamaları kabul etmediğini belirten Mehmet A., şöyle devam etti:

Aşkın odadan ayrıldıktan sonra Eda Nur eve gitmek istediğini söyledi ve benden telefonumu istedi. Ablasını aradı ben de Eda Nur için taksi çağırdım, olay tarihinde hepimiz alkol almıştık. Aradan zaman geçince Yusuf beni aradı ve Eda Nur’un otelde olup olmadığını sordu. Ben de kendisine otelden ayrıldığını söyledim. Hakkımda şikayet olduğunu öğrenince emniyete ifade vermeye gittim.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, ablası ve ablasının erkek arkadaşının birlikte yaşadığı eve misafir olarak gittiği sırada uyumalarından kısa bir süre sonra 45 metre yükseklikten atlayarak intihar etmişti. Kaplan’ın sevgi evlerinden 18 yaşını doldurması üzerine 2021 Ocak’ta ayrıldığı ve iki kişi tarafından tecavüze uğradığı, konu ile ilgili şikayetçi olduğu, bu durumun psikolojisini bozduğu kaydedilmişti.