Eda Nur Kaplan davasında sanıkların telefon yazışmaları ortaya çıktı

Cinsel saldırıya maruz bırakıldığını söyleyerek hayatına son veren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt’un mesajları ortaya çıktı. Güzelyurt’un mesajlarında “Yaşları küçük iki kişi gelecek aralarından seçeriz” yazışmaları bulundu.

Eda Nur Kaplan davasında sanıkların telefon yazışmaları ortaya çıktı

Eda Nur Kaplan, Ankara’da tecavüze uğradığını söyleyerek suç duyurusunda bulunmuş ve bir hafta sonra intihar etmişti. Kaplan, ifadesinde 31 Temmuz gecesi Yusuf Güzelyurt ile kendisini ‘Tayfur’ olarak tanıtan Mehmet A.’nın otelde kendisine tecavüz ettiğini söylemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yusuf Güzelyurt, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından konutu terk etmeme ve yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol hükmüyle serbest bırakılmıştı.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Ankara’da Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf Güzelyurt’un adli kontrol hükmüyle serbest bırakılmasının ardından harekete geçerek karar itiraz etti. İtirazın ardından Yusuf G., yeniden gözaltına alınırken, Kaplan’ın şikayeti ardından ifadesi alınan ve serbest bırakılan Mehmet A. ve olay yerinde bulunan Aşkın K. da gözaltına alındı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Yusuf Güzelyurt’un incelenen cep telefonunda Aşkın K.’ya attığı mesajlarda “İki kişi gelecek. Yaşları küçük, aralarından seçeriz” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.