Duygu Delen cinayeti davasında sanık Mehmet Kaplan'a ev hapsi kararı!

Duygu Delen'in şüpheli ölümüne ilişkin görülen davada sanık Mehmet Kaplan "ev hapsi şartıyla" tahliye edildi.

Duygu Delen cinayeti davasında sanık Mehmet Kaplan'a ev hapsi kararı!

Gaziantep’te, Duygu Delen’in (17) balkondan ‘düşerek’ öldüğü olaya ilişkin tutuklanıp hakkında ‘kasten öldürme’, ‘cinsel istismar’, ‘yağma’ ve ‘hakaret’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan, bugün görülen 4’üncü duruşmada ‘ev hapsi şartıyla’ tahliye edildi.

Soruşturma aşamasında olaya ilişkin bilirkişi raporu sunan Prof. Dr. Hakan Kar, Delen’in ölümünün aydınlatılması için psikolojik otopsi yapılması önerisinde bulundu. Kar, Prof. Dr. Nadir Arıcan’ın sanık avukatlarının talebi üzerine hazırladığı ve Duygu Delen’in ‘düşerken bilincinin açık olduğunun’ iddia edildiği bilirkişi raporuna da karşı çıkarak, “Ben bilincin kapalı olduğu konusunda net bir tespit yapmıyorum ancak eldeki veriler kapalı olduğunu işaret ediyor. Ellerin refleksle açıldığı görüşüne katılmıyorum” dedi.

Antep’te şüpheli şekilde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne ilişkin açılan davanın 4’üncü duruşması görülüyor. Gaziantep 10 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Mehmet Kaplan katılırken, Delen Ailesi avukatları Mehmet Balcı ve Ömer Faruk Akan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına Av. Şafak Nur Atmaca, TBB Kadın Hakları Komisyonu adına Av. Meriç Güzel, sanık avukatı Enes Akbulut duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı Delen ailesi de takip etti.

Delen’in ölümüne ilişkin sanık avukatlarının talebiyle bilirkişi raporu hazırlayan heyette yer alan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nadir Arıcan, Murat Akbaba, Alpaslan Can, Çağlar Özdemir duruşmada hazır bulunurken soruşturma aşamasında dosyaya bilirkişi raporu sunan Prof. Dr. Hakan Kar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.