Durmuş Durduyan, nasıl Oğuzhan Asiltürk oldu?

"Hadi ‘Durmuş Durduyan’ adını değiştirdin ‘Oğuzhan Asiltürk’ gibi iddialı bir ad ve soyadını niye aldın?"

Durmuş Durduyan, nasıl Oğuzhan Asiltürk oldu?

Saadet Partisi’nde Genel Başkan olmak için kimi hamlelerde bulunan ve AKP ile dirsek temasını gizlemeyen Oğuzhan Asiltürk’ün ilginç bir öyküsü daha ortaya çıktı.

Oğuzhan Asiltürk’ün 34 yaşındayken Durmuş Durduyan olan adını Oğuzhan Asiltürk olarak değiştirdiğini AKP’li eski vekil hatırlattı.

AKP eski milletvekili Fevzi İşbaşaran, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’na dahil edebilmek için kongreye götürmek isteyen Oğuzhan Asiltürk hakkında kimi bilgiler paylaştı.

İşbaran, Asitürk’ün 34 yaşında isim değişikliğine gittiğini belirterek gerçek adının Durmuş Durduyan olduğunu açıkladı.

İşbaşaran 52 yıl önce yapılan isim değişikliği ile Oğuzhan Asitürk’ün siyasi kariyerinin birden bire yükselişe geçmesine dikkat çekti.

İşte İşbaşaran’ın Twitter hesabından paylaştığı o bilgiler:

“Oğuzhan Asiltürk’ün 52 yıl önce yani 34 yaşındayken mahkemeye başvurup ‘Durmuş Durduyan’ olan adını ‘Oğuzhan Asiltürk’ olarak değiştiriyor -Tamam,din değiştirip müslüman olabilirsin, adını soyadını da değiştirebilirsin ama mensup olduğun millet değişmez, utanılacak bir şey yok

Hristiyan Türkler var, adlarını değiştirmediler ama Hristiyanlar. -Hadi ‘Durmuş Durduyan’ adını değiştirdin ‘Oğuzhan Asiltürk’ gibi iddialı bir ad ve soyadını niye aldın? -Ahmet Çelik, Hasan Yılmaz, Mustafa Keser ismi falan alsaydın bari.”

ASİLTÜRK OLUNCA KAPILAR AÇILIYOR

“İlk, orta, Liseyi Malatya’da, Üniversiteyi, İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi’inde ‘Durmuş Durduyan’ olarak okuyorsun. -Sonra, Durmuş Durduyan serbest müşavir/mühendis olarak çalışıyorsun -Birgün Erbakan ile tanışıyorsun sonra Oğuzhan Asiltürk oluyor ve milletvekili/Bakan

Bunu hiç yazmak istemezdim ama Türkiye’nin acı bir gerçeğini anlatmak istedim -Aslında Durmuş Durduyan, Özal,Demirel,Erbakan gibi İTÜ’lü ama Ermeni bir vatandaş olarak onlar kadar şanslı olup devlette iyi bir işe girememiş. -Ne zaman ki, Oğuzhan Asiltürk oluyor,kapılar açılıyor.”