Dünya'da 15.5 milyon insan aşı oldu, Türkiye hala bekliyor

3 milyon doz aşının ülke nüfusuna yetmeyeceği tartışmaları üzerine Bakan Fahrettin Koca, “2020 yılı sonuna kadar Çin aşısından 20 milyon, Biontech aşısından da 1 milyon doz gelecek” demişti. Bu aşılardan hâlâ haber yok.

Dünya'da 15.5 milyon insan aşı oldu, Türkiye hala bekliyor

Dünyada şimdiye kadar 15,5 milyon insan aşı oldu. Biz ise Çin’den aldığımız 3 milyon doz aşının analiz sonucunu bekliyoruz. Tutarsa 1.5 milyon vatandaşımız aşılanabilecek.

Dünyada şimdiye kadar 15,5 milyon insan aşı oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Türkiye ise Çin’den aldığımız 3 milyon doz aşının analiz sonucunu bekliyor. Tutarsa 1.5 milyon vatandaş aşılanabilecek.

Koronavirüse karşı Çin’den satın alınan 3 milyon doz Sinovac aşısının 11 Aralık itibarıyla Türkiye’de uygulanacağı belirtildi. Ancak gecikme oldu ve aşılar 30 Aralık günü yurda geldi.

Sağlık Bakanlığı bu aşılarla ilgili analizlerin laboratuvarda sürdüğünü duyurdu ve “En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde kullanıma sunulacak” açıklaması yaptı.

3 milyon doz aşının ülke nüfusuna yetmeyeceği tartışmaları üzerine Bakan Fahrettin Koca, “2020 yılı sonuna kadar Çin aşısından 20 milyon, Biontech aşısından da 1 milyon doz gelecek” demişti. Bu aşılardan hâlâ haber yok…

Dünyada ise aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yürütülen aşı çalışmaları kapsamında Avrupa’da 28 ülkede, dünyada ise 41 ülkede aşılama uygulaması başladı.

Dünya genelinde toplam 15 milyon 500 binin üzerinde kişi aşılandı. ABD’de aşılama 14 Aralık’ta sağlık çalışanları ile başladı ve şimdiye kadar 5 milyon 310 bin doz aşı yapıldı.