Dünya casusluk yazılımı Pegasus'u konuşurken: Eski Mossad Başkanı teknoloji devinin başına geçti

Son günlerde İsrail merkezli NGO Grup tarafından üretilen Pegasus cesusluk programı dünya siyasetinden gündemi işgal ediyor. Eski Mossad Başkanının teknoloji devi Softbank'ın İsrail merkezli operasyonlarının başına geçmesi dünya kamuoyunun dikkatini çekti.

Dünya casusluk yazılımı Pegasus'u konuşurken: Eski Mossad Başkanı teknoloji devinin başına geçti

İsrailli NSO Group tarafından üretilen PEGASUS casus yazılım ile Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un da aralarında bulunduğu 50 binden fazla kişinin cep telefonlarının dinlendiği ortaya çıktı. Bu ifşaatın yapıldığı günlerde, MOSSAD eski Başkanı Yossi Cohen, dünya teknoloji devi SOFTBANK’a yönetici oldu. SOFTBANK’ın kurucusu Masayoshi Son, Türkiye’yi yakından tanıyan ve seven bir isim. Son’un en önemli tatil duraklarından biri de Türkiye.

Milli Gazete’den Gökçen Göksal’ın haberine göre; geçen aylarda görevini David Barnea’ya devreden MOSSAD eski Başkanı Yossi Cohen, SOFTBANK’ın İsrail merkezli operasyonlarını yönetecek.

SoftBank sıradan bir şirket değil. Global markaların içinde, o da olmasa yanında, sağında solunda yani mutlaka bir şekliyle bağlantısı olan bir firma. Örneğin, SOFTBANK Uber, Alibaba, TikTok, gibi şirketlerde de söz hakkına sahip. 200’den fazla şirketi bulunan SOFTBANK’ın Asya’dan Ortadoğu’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar farklı coğrafyalarda yatırımları bulunuyor. SOFTBANK’ın üzerinde en fazla durduğu ve kaynak ayırdığı husus yapay zekâ.

COHEN’İN İLİŞKİ AĞI

Cohen’i İsrail’deki operasyonlarının başına getiren SOFTBANK, Arap ülkeleriyle de sıkı bir ekonomik işbirliği içerisinde. Cohen’in son yıllarda bazı Arap ülkeleriyle kurduğu yakın ilişkisinin, bu görevlendirmede önemli bir rol oynamış olabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.