"DSİ Samandağlıları susuzluğa mahkum etti"

"Devlet Su İşleri, 3 ay geçmesine rağmen ihaleye çıkmadı. Samandağlıları susuzluğa mahkum etti"

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün, Samandağlıları susuzluğa mahkum ettiğini söyledi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Hatay’ın, en az kamu yatırımı yapılan illerden olduğunu belirten Güzelmansur, Hatay’ın en büyük ilçelerinden Samandağ’da su sıkıntısı yaşandığını açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün, Samandağ’da Karaçay Barajı’ndan içme suyu temin edilmesi için 6 depo ve terfi merkezinin yerlerinin kamulaştırmasını tamamladığını ve bu kapsamda hazırlanan evrakları nisan ayı başında DSİ’ye gönderdiğini hatırlatan Güzelmansur, “Devlet Su İşleri, 3 ay geçmesine rağmen bu ihaleye çıkmadı. Samandağlıları susuzluğa mahkum etti. DSİ yetkililerine sesleniyorum; bu ihaleyi bir an önce tamamlayın. Samandağlıları susuzluktan kurtarın.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, mahkeme kararına rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesinin Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili “ÇED olumlu” kararı vermediğine de dikkat çeken Güzelmansur, “Yetkililerin yaptığı iş, milletin yararına değil. Süreci siyasi saiklerle uzatmak, üstüne para cezası kesmek devlet adamlığına yakışmaz.” diye konuştu.