Dolar rekor tazeledi

Piyasaların açılmasıyla birlikte kurlarda yükseliş devam etti ve 8,35'in üzerine çıktı. Euro/TL ise 9,80'in üzerine tırmandı.

Dolar rekor tazeledi

Merkez Bankası Başkanı’nın 4 ayda görevden alınmasıyla TL’ye karşı bir günde yüzde 10 değer kazanan dolar, dün Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’nın da görevden alınmasının ardından tırmanışını hızlandırdı. Dün günü 8,20 seviyelerinde kapatan dolar, bugün piyasaların açılmasıyla hızla yükselişe geçti. Saat 14:00 itibariyle dolar, 8,40 TL seviyesinden işlem görüyor.

Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Murat Çetinkaya’nın TCMB başkan yardımcılığı görevinden alınarak yerine Mustafa Duman’ın atanmasının ardından TL satış baskısında kalırken, koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonucu kısıtlamaların sıkılaştırılması ve doların küresel çapta değer kazancı da değer kaybında etkili oldu.

Yeni haftanın ilk gününde 8,20’nin üzerine tırmanan dolar/TL, yeni günün ilk dakikalarına 8,28’in üzerinde başladı. Piyasaların açılmasıyla birlikte kurlarda yükseliş devam etti ve 8,35’in üzerine çıktı. Euro/TL ise 9,80’in üzerine tırmandı.