Dolar kuru yeniden 13 seviyesini aştı

Hafta başından bu yana yükselen dolar/TL güne 13.25 seviyesinden başlarken 13.45 seviyelerine ulaştı. 15 TL'nin üzerinde güne başlayan avro ise, 15.21'i gördü.

Dolar kuru yeniden 13 seviyesini aştı

Dolar kuru bugün yükselişini sürdürerek 13 seviyesini aşarken, avro da 15’in üzerine çıktı. Merkez Bankası müdahaleleri ve kur korumalı mevduat düzenlemesiyle 10.27’ye kadar gerileyen kurda hafta başından bu yana yükseliş var.

Tarihi zirvelerini gördükten sonra, hafta başından bu yana yükseliş eğiliminde olan döviz kurları yukarı hareketini sürdürüyor.

Dün 12 lirayı aşarak 12.88’i gören dolar kuru, bugün de 13 lirayı aştı ve 13.45 seviyesini gördü.

Avro/TL’de de 15 seviyesi aşılırken, 15.21 TL’ye ulaştı.

Dün akşam katıldığı bir canlı yayında “Dolar neden yükseliyor?” sorusuna yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Doların yükseldiği falan yok. Bu, salınımların kendi haline gelmesi. Küçük yatırımcılar çarpıldı. Kılavuzları doğru değildi; sosyal medya, troller, siyasal partilerin temsilcileri… Bunlar sadece AK Parti iktidarına ve cumhurbaşkanımıza zarar vermek için köpürttükçe köpürttüler” demişti.

Dolarda sert düşüşün yaşandığı geceyi de anlatan Nebati, “Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl? Harika… 20 Aralık büyük bir geceydi” ifadelerini kullanmıştı.