Döhler işçileriyle dayanışma eylemi

Sendikalı oldukları için işten atılan Döhler işçileri İstanbul’da dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Döhler işçileriyle dayanışma eylemi

Sendikaya üye olmaları sonrası ‘Kod-29’ ile işten çıkartılan Döhler işçileri, şirketin genel merkezi önünde üyesi oldukları Tek Gıda İş Sendikası’nın da katılımıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde söz alan Tek Gıda iş Sendikası örgütlenme uzmanı Yunus Durdu, işçilerin sendikal haklarının tanınması gerektiği vurgusunda bulundu.

Cargill işçilerinin işe geri dönüş mücadelesinde de yer alan Suat Karlıkaya ise Döhler patronuna seslenerek, “Sırça köşklerde yaşayanlar işçilerin emekçilerin halinden anlayamaz” diyerek Döhler ile dayanışmasını dile getirdi.

Dayanışma eylemine Döhler işçileri dışında Cargill işçileri, Belkarper işçileri, Migros, Simbo ve eski Tekel işçileri  ile Tek Gıda İş Sendikası, DGD-SEN ve Türk-İş sendika ve yöneticileri de katıldı. Eylemde Sınıf Tavrı ve TKH gibi bazı siyasi parti ve emek örgütleri de yer aldı.

GREV UYARISI

Sık sık “Sendika hakkımız söke söke alırız!”, “İş, ekmek yoksa barış da yok!”, “Gemileri yaktık geri dönüş yok!” sloganlarıyla kesilen eylemde firmanın sendikayı muhattap almayan tavrını devam ettirmesi halinde yakın zamanda grev kararı alınabileceği uyarısı yapıldı.