Diyanet'ten alkolün ardından sigara yasağı talebi!

AKP'nin alkol satışı yasağına Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal 'yetmez' dedi...

Diyanet'ten alkolün ardından sigara yasağı talebi!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, AKP’nin tam kapanma sürecinde salgınla bir alakası olmayan alkol satışı yasağına sigaranın da eklenmesi gerektiğini savundu.

Sigara satışının da yasaklanması gerektiğini savunan Diyanet Vakfı Başkanı Ünal, “Sigara satışının sınırlandırılması, ulaşabilirliğinin zorlanması için satış sınırlandırılması getirilmelidir. Örneğin büyük marketlerde, zincir marketlerde satılmaması gerekiyor. Alkol satılan bayilerde de satışı yasaklanabilir.” dedi.

Yarın saat 19.00’da başlayacak olan ‘tam kapanma’yla ilgili açıklama yapan Ünal, AKP’den sigara satışına sınırlama getirmesi talebinde bulunarak, “Bu 18 günlük kapanma sürecinde sigara kullanımının azalması ve azaltılabilmesi için de devletimiz birtakım tedbirler alabilir. Sigara satışının sınırlandırılması, ulaşabilirliğinin zorlanması için satış sınırlandırılması getirilmelidir. Örneğin büyük marketlerde, zincir marketlerde satılmaması gerekiyor. Alkol satılan bayilerde de satışı yasaklanabilir. 18 günü bir kazanıma çevirelim, sigara kullanımını bitirelim.” ifadelerini kullandı.