Diyanet’in kitaplarını Işıkçılar Cemaati basacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, iki kitabın basımı için ihaleye çıktı. İhaleyi, Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı da olan, Türkiye Gazetesi’ni yayın sahibi İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi kazandı.

Diyanet’in kitaplarını Işıkçılar Cemaati basacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” ve “Kayıp Medeniyetin İzinde” adlarında iki kitabın basımı için ihaleye çıktı. Her biri 80 bin adet olmak üzere, iki kitabın toplamda 160 bin adet basılması istendi.

İhale, “açık usulle” 26 Ağustos’ta yapıldı. İhale sözleşmesi ise 14 Eylül tarihinde imzalandı. Sözleşmeye göre, ihaleyi; 580 bin 800 TL bedelle Işıkçılar Cemaati’nin yayın organı da olan, Türkiye Gazetesi’ni yayın sahibi İhlas Gazetecilik Anonim Şirketi kazandı. Kitapların bandrollerinin de ihaleyi kazanan İhlas Gazetecilik tarafından alınmasına karar verildi.

ERBAŞ’IN KİTABINA ÖZEL DESENLİ BASKI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından kaleme alınan ve 80 bin adet basılacak “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” kitabının 328 sayfa olduğu “özel desenli” olarak basılacağı belirtildi. Erbaş’ın kitabı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde 16 lira 25 kuruş karşılığında satın alınabiliyor. İnternet sitesinde kitabın tanıtımı şöyle yapılıyor:

“İçinde bulunduğumuz çağ, akışkanlığı ve değişkenliği ile insanoğlunu farklı pek çok sürece maruz bırakmakta; hızla değişen dünyada değişmeyen bir destek noktası olan din ise, hayatın hissedilen ancak görünmeyen yüzüyle insanı buluşturan bir hakikat düzlemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilişim çağı olarak adlandırılan bu dönemin insana dair temel unsurları bilgi, iletişim ve erişimdir. Bilişim çağıyla ilintili olarak ‘İnsan, Din ve Diyanet’ üzerinde yoğunlaşmak suretiyle konuları bütüncül bir yaklaşımla bilgi zemininde ele alan eser, günümüz insanı için açık mesajlar sunmakta, okuyucunun zihin ve gönül dünyasına yeni ufuklar açmaktadır.”