"Diyanet, Türkiye için çok zararlı bir kurum haline gelmiştir"

"Diyanet İşleri Başkanlığı bugün devlet kurumu değil, hükümet kurumudur. Tek adam rejimi kurumudur ve Türkiye için çok zararlı bir kurum haline gelmiştir."

Ateizm Derneği Başkanı-Gazeteci Süleyman Karan, Manifesto TV’de yayınlanan, Alev Doğan’ın hazırlayıp sunduğu Manifesto’nun Gündemi programına konuk oldu. Saldırıların hedefindeki laikliğin değerlendirildiği programda Karan, Diyanet’in artık bir hükümet kurumu olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ali Erbaş, herhalde gelmiş geçmiş en düzeysiz Diyanet İşleri Başkanı. Ama asıl mesele Diyanet İşleri Başkanlığı’nın nereden nereye geldiği. Kurucu kadroların bu kurumu kurma sebebi, doğruları, yanlışlarıyla, laikliği sürdürebilir kılmak. O dönemde ulusal kurtuluş mücadelesine savaş açanlar siyasal İslamcıların ağa babaları.İhvan’a baktığımızda da bunu görürüz, NAZİ’lerle, İngilizlerle, ABD’lilerle işbirliği yaparlar örneğin. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı, dünyada terörist olarak kabul edilen İhvan’ın devamı gibi bir kuruluş. Ali Erbaş sanki siyasi parti lideri gibi her konuda, bilgisizce, cahilce konuşmalar yapıyor. Bunu büyük olasılıkla bir emir doğrultusunda yapıyor. Niye yapıyor, 30 bin TL maaş ve Mercedes için yapıyor. İşte bu din istismarıdır. İktidardan nemalanmak için yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı bugün devlet kurumu değil, hükümet kurumudur. Tek adam rejimi kurumudur ve Türkiye için çok zararlı bir kurum haline gelmiştir.

Laiklik, inanç özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün kullanılmasını sağlayan demokrasinin temelidir. Demokrasiden önce laiklik vardı. Laiklik olmasa demokrasi olamazdı, aslına bakarsanız cumhuriyet de olamazdı. Yurttaş olmanın tanımıdır laiklik, yoksa ümmet olursun.”

Programın tamamını izlemek için: