DİSK'ten "Gelirde Adalet Vergide Adalet" eylemi

DİSK Türkiye'nin dört bir yanında “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” eylemi gerçekleştirdi. Eylemde konuşan DİSK Bölge Temsilcileri “Faturalar şahlanıyor” diyerek geçinemediklerini söyledi.

DİSK'ten

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” kampanyası doğrultusunda Türkiye’nin birçok yerinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK Bölge Temsilcileri tarafından yapılan ortak açıklamada, “Ülkeyi yönetenler büyüme rekorlarından, şahlanan Türkiye’den bahsediyor. Bir avuç sermayedar için, yandaş şirketler için dedikleri doğru olabilir. Ama emekçiler için, halk için işsizlik büyüyor, pahalılık artıyor, borçlar kabarıyor, faturalar şahlanıyor” denildi.

Alım gücünün düştüğüne her gün çarşıda, pazarda, markette yaşadıklarından bildiklerini söyleyen emekçiler, “Daha dün yeni işsizlik rakamları açıklandı. Devletin bir kurumu TÜİK ‘işsizlik azaldı’ derken, diğer kurumu İŞKUR ‘işsizlik arttı’ diyor. Tüm istatistik oyunlarına rağmen işsiz sayısı 8 milyona yaklaştı. İşsizlik rakamlarla gizlenemiyor. Biz işsizliğin arttığını artık hemen her evde olan işsizlerden, özellikle genç ve kadın işsizlerden görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Zamlardan dolayı uykularının kaçtığını belirten temsilciler, paranın döviz ve zamlar nedeniyle pula döndüğünü, işsizlik ve yoksulluğun arttığını dile getirdi.