DİSK Emekli-Sen'den "ikramiye" eylemi

Emeklilere verilen ikramiyenin iktidar tarafından "sadaka" anlayışıyla yaklaşılmasını eleştiren DİSK Emekli-Sen, emeklilerin insanca yaşama hakkı için yılda dört kez "emekli ikramiyesi" olarak ödenmesi talep etti.

DİSK Emekli-Sen'den

Bayram öncesi emeklilere verilecek “ikramiye” ile ilgili DİSK Emekli-Sen bugün İstanbul’da eylem yaptı. Emekli-Sen şubelerinin katılımıyla yapılan eylemde, DİSK Emekli-Sen emeklilerin bayram öncesi verilen ikramiyelerle ilgili taleplerini kamuoyuna açıkladı. Emeklilere verilen ikramiyenin iktidar tarafından “sadaka” anlayışıyla yaklaşılmasını eleştiren DİSK Emekli-Sen, emeklilerin insanca yaşama hakkı için yılda dört kez “emekli ikramiyesi” olarak ödenmesi talep etti.

Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde toplanan emekliler adına okunan basın açıklamasında şu sözler söylendi:

“Emeklilerin en temel insan haklarından biri olan sendikal örgütlenme hakkını engellemek için her yolu deneyen iktidar yine bizlerin en insani taleplerine; en düşük emekli ücretinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesine, emekli ücretleri arasındaki dengesizliğin giderilmesi için intibak yasasının hayata geçirilmesine, sağlıkta katkı payının kaldırılmasına ve sendikal mücadelemizin temellerini oluşturan bütün diğer taleplerimize kulaklarını tıkamayı sürdürüyor .

“Bayramların bayram tadında kutlanacağı günler gelecek”

İktidarın emekli ikramiyeleriyle ilgili “bayram ikramiyesi” açıklamasını da eleştiren DİSK Emekli-Sen, “bu durumu kabul etmiyoruz” dedi. DİSK Emekli-Sen açıklaması şöyle devam etti:

” Onur kırıcı uygulamalara ve hak ihlallerine karşı emekliler, yaşamın ekonomik, toplumsal, kültürel her alanında söz söylemeye, mücadele etmeye devam edecek! Bayramların bayram tadında kutlanacağı günler gelecek! Dayatma Değil Toplu Sözleşme; Sadaka Değil Alın Teri!”