DİSK: “Asgari ücret en az net 5200 TL olmalı”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı ve gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücreti en az net 5.200 TL olmalıdır" dedi

DİSK: “Asgari ücret en az net 5200 TL olmalı”

DİSK, Ankara’da toplanan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı öncesinde 2022 asgari ücretine dair bir basın toplantısı yaparak, 2022 asgari ücretinin en az ne 5200 TL olması gerektiği yönünde görüş açıkladı.

“DİSK asgari ücretin saptandığı Tespit Komisyonunda maalesef temsil edilmiyor. Bunu önemli bir eksiklik olarak görmemize rağmen asgari ücretin sadece masa başında belirlenemeyeceğinin bilincinde olarak yıllardır asgari ücret tespit sürecine aktif biçimde müdahale ediyoruz” diyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’nin bir asgari ücretliler toplumu haline geldiğini ve TL’nin değer kaybıyla biz “ucuz emek” cenneti haline geldiğini vurguladı.

Bütün ücretlere Hazine destekli 1000 TL iyileştirme yapılması gerektiğini söyleyen Çerkezoğlu, yaşam pahalılığı ve büyüme rakamları dikkate alınarak asgari ücretin en az net 5200 TL olması gerektiğini belirtti.