DİSK, 'Artık yeter' diyor: Disk, Türkiye'nin birçok ilinde alanlara iniyor!

Asgari ücretin net 5 bin 200 TL olmasını talep DİSK, 'Artık yeter' sloganıyla İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu birçok ilde alana çıktı.

DİSK, 'Artık yeter' diyor: Disk, Türkiye'nin birçok ilinde alanlara iniyor!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde “Geçinemiyoruz, artık yeter” sloganıyla başlattığı eylemlere bugün de devam ediyor. İstanbul Kadıköy’de ve Ankara Ulus’taki basın açıklamalarının yanı sıra farklı illerde de eylemler düzenleniyor.

İSTANBUL’DAKİ EYLEME DİSK GENEL BAŞKANI ARZU ÇERKEZOĞLU KATILDI

Asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep eden DİSK, Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde bir araya geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katılımıyla düzenlenen açıklamada,”Ülkeyi yönetenler paramızın değer kaybetmesiyle övünüp, buna ‘Kurtuluş Savaşı diyorlar” ifadeleri kullanıldı.

ANKARA: EMEĞİMİZ UCUZLUYOR

Ankara Ulus Atatürk Anıtı önünde düzenlenen eylemde ise DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan söz aldı. Çalışkan, “Türk Lirası değer kaybettikçe biz kaybediyoruz. Emeğimiz ucuzluyor. Değersizleşiyor. Satın alma gücümüz azalıyor” dedi. Çalışkan da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kurtuluş Savaşı’ ifadelerini hatırlatarak, “Ülkeyi yönetenler ‘Türk Lirası’nın değer kaybetmesine ‘Kurtuluş Savaşı’ diyorlar. Oysa paramız değer kaybettikçe ülkemiz daha da çok kaybediyor. Bağımlı hale geliyor” şeklinde konuştu.

DİSK, BİRÇOK İLDE EYLEMDE

DİSK’in diğer eylem adresleri ise; Samsun, Tunceli, Amasya, Artvin, Diyarbakır, Antep, Bursa, Gebze ve Kırklareli.