Dışişleri Sözcüsü'nden Kavala açıklaması: Büyükelçiliklerin görevleri bulundukları ülkelerin içişlerine karışmamak

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Osman Kavala'nın "serbest bırakılması" çağrısı yapan 10 büyükelçinin çağrısını değerlendirdi. Bilgiç, "Hiçbir organ, makam, merci, kişi tarafından yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere, hakimlere emir ve talimat verilemez, tavsiye ve telkinde bulunulamaz” dedi.

Dışişleri Sözcüsü'nden Kavala açıklaması: Büyükelçiliklerin görevleri bulundukları ülkelerin içişlerine karışmamak

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Osman Kavala’nın “derhal serbest bırakılması” için  Türkiye’ye çağrıda bulunan 10 ülkenin büyükelçileri hakkında açıklamalarda bulundu.

“Biz açıklamaya tepki verdik. Hiçbir organ, makam, merci, kişi tarafından yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere, hakimlere emir ve talimat verilemez, tavsiye ve telkinde bulunulamaz” diyen Bilgiç, “Türkiye’de devam eden bir yargı süreci var. Aslında yargıya müdahale edilmemesi gerektiğini bu ülkelerin kendileri çok da iyi biliyor. Türkiye devletine ültimatom verilmesi kesinlikle kabul edilemez. Biz bunu kabul etmediğimizi söyledik. Büyükelçiliklerin görevleri ve yükümlülükleri bulundukları ülkelerin içişlerine karışmamak” ifadelerini kullandı.