Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Macron'a sözler: Söyleyeceklerini arkamızdan değil doğrudan yüzümüze söylemesin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile görüşmesinin ardından basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye yönelik ettiği sözleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'dan Macron'a sözler: Söyleyeceklerini arkamızdan değil doğrudan yüzümüze söylemesin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna’da Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile baş başa görüştü, ardından da basın toplantısında gazetecilerin karşısına geçti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’ye yönelik ettiği sözleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.

“ARKAMIZDAN KONUŞMASIN”

Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’ye yönelik k söylediği sözlere tepki gösterdi ve “Bizimle ilgili söyleyeceklerini arkamızdan değil doğrudan yüzümüze söylemesini tercih ederiz, tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı gibi” dedi.

Macron’un açıklamalarının, Fransa’da yaklaşan seçimler dolayısıyla yapıldığını vurgulayan Çavuşoğlu ayrıca, “Macron ile basın üzerinden değil de doğrudan konuşmak konusunda hem fikirdik, bu açıklamaları doğru bulmuyoruz” ifadesini de kullandı.

“KARA LEKEMİZ YOK”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Tarihinde sömürgecilik gibi kara bir lekesi olmayan Türkiye’yi de bu tartışmaların içine çekmesi son derece yanlıştır” açıklamasında da bulundu.