Dini derneklerde patlama

İçişleri Bakanlığı verilerine göre Türkiye çapında faaliyet gösteren dernekler arasında dini dernekler 3. sırada yer alıyor.

Dini derneklerde patlama

İçişleri Bakanlığı Türkiye çapında faaliyetteki dernek sayısını açıkladı. İçişleri Bakanlığının sitesinde yayımladığı verilere göre, Türkiye genelinde toplam faal dernek sayısı 122 bin 155 oldu.

Bakanlığın paylaştığı verilere göre “mesleki ve dayanışma dernekleri” 38 bin 332 dernekle ilk sırada yer alırken, 27 bin 283 dernekle “spor ve sporla ilgili dernekler” ikinci sırada yer alıyor.

“DİNİ DERNEKLER” 3. SIRADA

Odatv‘nin haberine göre, Türkiye genelinde en çok bulunan üçüncü dernek grubu ise “din hizmetlerinin gerçekleşmesine yönelik faaliyet gösteren dernekler” oldu. Türkiye genelinde toplam 18 bin 416 “din hizmetinin gerçekleşmesine yönelik faaliyet gösteren dernek” var.

Habere göre Türkiye’nin en büyük ilk üç ilinde de “dini dernekler” üçüncü sırada yer alıyor. Ankara’da 1 bin 470, İstanbul’da 2 bin 251, İzmir’de ise 727 dini dernek bulunuyor.

12 İLDE İLK SIRADA

İçişleri’nin verilerine göre “dini derneklerin” birinci olduğu iller şöyle:

Afyon, Bitlis, Çankırı, Denizli, Düzce, Erzincan, Erzurum, Karabük, Konya, Kütahya, Sakarya, Sivas, Van.

“Dini derneklerin” ikinci sırada olduğu iller ise şöyle sıralandı:

Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Elazığ, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kırıkkale, Muş, Nevşehir, Niğde, Siirt, Sinop, Uşak, Yalova, Yozgat.