Diyanet'ten manidar hutbe

Dalgalanan kurlar, ekonomik kriz; özellikle gıda fiyatlarındaki enflasyon, uzun ekmek kuyrukları... Yoksulluk, işsizlik geleceksizlik yüzünden art arda gelen intihar haberleri... Ve Diyanet "çare"yi buldu!

Diyanet'ten manidar hutbe

Dalgalanan kurlar, ekonomik kriz; özellikle gıda fiyatlarındaki enflasyon, uzun ekmek kuyrukları… Yoksulluk, işsizlik geleceksizlik yüzünden art arda gelen intihar haberleri… Ve Diyanet çareyi buldu.

Yoksulluğun derinleştiği bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Cuma hutbesi son derece manidardı. Hutbede yoksulluk ve açlığın bir “imtihan” olduğu camilerden salık verildi.

“Hayatımız boyunca pek çok sıkıntı, keder ve musibetle karşılaşırız. Sonuçları ne olursa olsun başımıza gelen her olay, dünya imtihanının bir parçasıdır” denilen hutbede Bakara Suresi’nden “korku ve açlıkla sınanma”yı bildiren bir ayete de yer verilerek şöyle denildi:

“Nitekim Cenâb-ı Hak bir ayet-i kerimede şöyle buyurmaktadır: ‘Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!’”

Hutbeye “Zor zamanlarda maneviyatımızdan destek almak” başlığı atılırken; yoksulluğun durumun takdir-i ilahi olduğu belirtildi ve tevekkülle karşılanması salık verildi.