Devrimci Öğretmen Metin Lokumcu davası 10 yıl sonra Ağır Ceza'da görülecek

Metin Lokumcu Davası hesabından yapılan çağrıda "Doğadan, emekten ve adaletten yana olan herkesin davamızda bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz" denildi.

Devrimci Öğretmen Metin Lokumcu davası 10 yıl sonra Ağır Ceza'da görülecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Artvin Hopa’da yapacağı miting öncesindeki protestolarda polisin sıktığı biber gazıyla yaşamını yitiren Devrimci Öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin davanın ağır ceza mahkemesinde görülecek ilk duruşması için “Metin Lokumcu Davası” hesabından çağrı yapıldı.

“Metin Lokumcu’nun 31 Mayıs 2011 yılında Hopa’da polisin kullandığı kimyasal gaz sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden 10 yıl 6 ay geçti” denilen açıklamada, Bizler, bu süre boyunca adalet arayışımızdan asla vazgeçmedik. Metin Lokumcu’nun hayatını kaybetmesinden sorumlu olan kurum ve kişiler hakkında onlarca dava açtık. Geldiğimiz noktada dönemin Artvin İl Emniyet Müdürü ve Hopa İlçe Emniyet Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 13 polise dava açıldı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Dava, Metin Lokumcu’nun uğruna direndiği ve hayatını verdiği memleketi Hopa’dan, “güvenlik” gerekçesiyle Trabzon’a kaçırıldı.

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen iki duruşma sonrası, itirazlarımız dikkate alınarak, dosya görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Yani Metin Lokumcu davası 10 yıl 6 ay 20 gün sonra, nihayet olması gereken yerde Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bizler; hak aramayı ve adalete olan inancı Metin Lokumcu öğretmenimizden öğrenenler bu davanın mahkeme koridorlarında unutulmasına, dosya raflarında tozlanmasına izin vermeyeceğiz. Sorumluların cezalandırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Polisin yoğun kimyasal gaz kullanımı sebebiyle hayatını kaybeden birçok dostumuz için emsal olacağını düşündüğümüz davamızın peşini bırakmayacağız.

Bizler; Metin Lokumcu için adalet arayanlar, iki gün boyunca,

20 – 21 Aralık 2021 tarihlerinde Trabzon Adliyesi’nde olacağız.

Doğadan, emekten ve adaletten yana olan herkesin davamızda bizleri yalnız bırakmayacağını biliyoruz.

Metin Lokumcu adalet bekliyor”