Devletin okulunda çocuklara gizli tarikat etkinliği

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Erenköy cemaatine bağlı derneğin düzenleyeceği etkinlik için bir lisenin salonunu tahsis etti. Etkinlikte habercilerin fotoğraf çekimine izin verilmedi.

Devletin okulunda çocuklara gizli tarikat etkinliği

AKP iktidarı dernek ve vakıf adı altında faaliyet gösteren cemaat ev tarikat yapılanmalarına Milli Eğitim Bakanlığı’na(MEB) bağlı okullarda “Değerler eğitimi” başlığı altında etkinlik izni veriyor. Okullaşmayı imam hatipler üzerinden yürüten Bakanlık; Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Nur Cemaati gibi oluşumlarla çok sayıda protokol imzalamıştı.

Gülen cemaatinden boşalan kadroları farklı tarikat mensuplarıyla dolduran AKP iktidarı, tarikat üyelerini sınıflara kadar soktu. Protokol kapsamında 22 Ağustos Pazar(dün) günü Zonguldak’ta da tarikat uzantısı bir derneğe devlet okulunun kapısı sonuna kadar açıldı.

Zonguldak’ın yerel Halkın Sesi gazetesinde yer alan habere göre, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, tarikat ve cemaatlerle imzalanan protokol kapsamında Nakşibendi ‘Erenköy’ isimli cemaatin kuruluşu Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı’na bağlı Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği’ne Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulu tahsis etti.

Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu Lisesi Tiyatro Salonunda pazar günü saat 13.00’de başlayan etkinliğe gazeteciler ve erkekler ise alınmadı. Fotoğraf ve video çekiminin yasak olduğu etkinlikte 5 ila 10 yaşlarındaki çocuklara “Kovanda bal programı” adı altında eğitim verildi. İlkokul çağındaki çocuklar ve annelerinin katıldığı etkinlik sırasında çekim yapan veliler ve gazetenin gizlice içeri giren kadın muhabiri, fotoğraf çektiği için görevliler tarafından uyarıldı.